Blog
  1. Home
  2. Blog
  3. Muggenplaag op komst door het warme weer!

Muggenplaag op komst door het warme weer!

door | apr 19, 2019

Hoewel de meesten van ons reikhalzend uitkijken naar de zomerse temperaturen die voorspeld worden, zorgt de oplopende temperatuur van de afgelopen dagen er al voor een snellere groei van de muggenpopulatie. En als we de Muggenradar mogen geloven zal de overlast de komende dagen alleen maar erger worden. Tijd om de nodige preventieve maatregelen te treffen. Hieronder vind je alle tips en tricks voor een zorgeloze nachtrust zonder gezoem en jeukende muggenbulten!

Voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen, ook waar het gaat om muggenoverlast. Gelukkig zijn er de nodige maatregelen die je kunt treffen om de kans op muggenbeten te verkleinen. Het is sowieso verstandig om altijd je slaapplaats te controleren op muggen voordat je gaat slapen en het plaatsen van horren is ook aan te raden. Hieronder nog 5 preventieve tips:

  • Draag lichtgekleurde, fijngeweven kleding.
  • Draag bedekkende kleding met lange mouwen en pijpen.
  • Verwijder/vermijd plekken met stilstaand water.
  • Slaap onder een kwalitatief goed muskietennet.
  • Smeer jezelf in met Anti-Insect DEET of Anti-Insect Natural.

 

Behandelen

Ben je toch gebeten door een mug? Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om de jeuk te verzachten. Met de Venimex gifuitzuiger kun je het gif er snel uitzuigen, waardoor zwelling en jeuk een stuk minder kunnen zijn. Met Click-Away Bite Relief vermindert jeuk en zwelling al binnen enkele minuten. Met een kalmerende gel kun je pijn en jeuk verzachten en de geïrriteerde huid verkoelen en kalmeren.

 

Klimaatverandering in Europa zorgt voor infectieziekten door muggen

Door klimaatveranderingen komen tropische infectieziekten, overgebracht door de mug, steeds vaker voor in Europa. Daarvoor hebben wetenschappers gewaarschuwd op een Europees congres over infectieziekten (ECCMID) in Amsterdam. Het gaat dan om ziektes als knokkelkoorts (dengue), chikungunya en zandmugziekte.

Deze ziektes kwamen tot kort alleen voor als geïmporteerde ziektes die reizigers meebrachten uit de (sub)tropen. Door de langere periodes met warm weer, milde winters en grote hoeveelheid regen zijn deze muggen steeds dichter bij huis te vinden.

De tijgermug, de mug in kwestie, weet vooral goed te overleven in gebieden rond de Middellandse Zee. Met name Italië en Spanje, maar ook in delen van Zuid-Duitsland en Zwitserland is de tijgermug terug te vinden. In Nederland wordt de tijgermug heel af en toe aangetroffen, meestal in geïmporteerde tweedehands autobanden of ‘geluksbamboe’-planten. Wees dus ook voor een reis binnen Europa gewaarschuwd voor de mug en zorg dat je altijd voor de nodige preventie.

Zo gaat een mug te werk

Benieuwd hoe zo’n klein en vervelend beestje nu precies te werk gaat? Bekijk het in de video hieronder!

care plus anti-insect natural 60ml

Anti Insect Natural

Gebaseerd op natuurlijke lemon-eucalyptus extracten en bevat geen DEET. Natural kan worden gebruikt bij kinderen vanaf 3 maanden en beschermt tot 6 uur tegen muggen en teken.

Klamboe

Met een klamboe of muskietennet houd je muggen, insecten en ander ongedierte op afstand zodat je kunt genieten van een ongestoorde nachtrust. Niet alleen op reis maar ook thuis!

care plus anti-insect deet 60ml

Anti Insect DEET

De werkzame stof DEET is het meest effectief tegen (tropische) muggen en teken. Breng het aan op de onbedekte huid. Het percentage is bepalend voor de werkingsduur.