BB Capital Investments neemt belang in Dutch Travel Health Group

17 juli 2017

BB Capital Investments neemt belang in Dutch Travel Health Group (bekend van het merk CARE PLUS)

Den Haag - Beleggingsmaatschappij BB Capital heeft belangstelling getoond voor Dutch Travel Health Group (THG). Beide partijen kondigen dit vandaag aan. THG heeft nu de mogelijkheid om haar positie als marktleider in anti-insectenproducten en innovaties voor reisgezondheidszorg uit te breiden.

Doel investering

Het doel van de investering is om de omzet in de komende vier jaar te verdubbelen, inclusief de uitbreiding van buitenlandse activiteiten. THG biedt een uitgebreid assortiment voor de bescherming van de gezondheid van reizigers bij de werkmaatschappij Tropicare en Premium merk Care Plus. Het meest bekend zijn in de EU-geregistreerde DEET-producten tegen insecten en geïmpregneerde muskietennetten voor de preventie van malaria en andere infectieziekten.

Europese expansie

"Met de deelname van BB Capital hebben we de mogelijkheid om onze internationale groeistrategie uit te breiden", zegt Arnoud Aalbersberg, CEO van de Travel Health Group. 'Care Plus-producten zijn in heel Europa verkrijgbaar via een uitgebreid retailnetwerk en in onze internationale webshop. Bovendien zijn onze meest populaire producten verkrijgbaar als white label. Wij zijn uniek met onze 7 geregistreerde DEET-formuleringen in Europa. Die USP's zullen ervoor zorgen dat we onze huidige omzet van 10 miljoen euro in de komende vier jaar verdubbelen. "

Vader op zoon

Het hoofdkantoor van de Travel Health Group bevindt zich in Almere. Het bedrijf werd in 1988 onder de naam Primmed BV opgericht door Aalbersberg Sr. Als farmaceutische groothandel in reizigersvaccins. Onder beheer van Arnoud Aalbersberg werden de labels Tropicare en Care Plus in 1992 geïntroduceerd. Veilige reizen, geweldige verhalen is de missie van THG: de combinatie van informatie over gezondheidsrisico's, onderwijs (inclusief winkelpersoneel) en de best presterende producten vormen de basis voor succes. In 1999 verwierf Aalbersberg het bedrijf van zijn vader en begon de internationale expansiestrategie. De Travel Health Group is gegroeid tot 16 werknemers met verkooppunten in bijna 30 landen.

Impact investering

'De Travel Health Group is een bedrijf met ambitieuze doelen en bewezen resultaten. In combinatie met serieuze maatschappelijke betrokkenheid en kwaliteit van het management zijn dit de pijlers geweest die we hebben gekozen om te beleggen ", zegt Susan van Koeveringe van BB Capital Investments .De investering is in lijn met recente andere impactinvesteringen van de Haagse investeringsmaatschappij in de BB Capital investeert in groeiende Nederlandse kmo's in verschillende sectoren, waaronder onderwijs, zorg, ICT en zakelijke dienstverlening.