Tick-Test winnaar Oranje Handelsmissie Fonds

10 november 2014

 

Afgelopen vrijdag sprak het Oranje Handelsmissiefonds haar waardering uit over onze innovatieve Care Plus Tick-Test, waarmee  je kunt testen of een volgezogen teek besmet is met de borreliabacterie, de veroorzaker van de ziekte van Lyme. Lees verder >>

Onze zelf ontwikkelde tekentest is al enkele jaren verkrijgbaar en is recentelijk geoptimaliseerd. Ook in de Verenigde Staten komt de ziekte van Lyme voor. Om die reden denken wij dat er aan de andere kant van de oceaan veel vraag is naar de doe-het-zelf Lyme-tekentest. Als een van de tien winnaars, ontvangt Tropenzorg B.V. een handelsmissiepakket van het Oranje handelsmissie Fonds. Concreet betekent dit dat wij in 2015 bij onze ambities steun krijgen van Minister Ploumen (Buitenlandse zaken), Economische Zaken en MKB-Nederland. Via KLM mogen we gratis vliegen, terwijl ING steunt biedt via zijn uitgebreide internationale netwerk. Mede met de ondersteuning uit het Oranje Handelsmissiefonds hopen wij de tekentest naar Amerika te brengen. 

Over het Oranje Handelsmissie Fonds

Het Oranje Handelsmissiefonds biedt Nederlandse ondernemers de kans hun internationale plannen concreet te maken. Met dit fonds bundelen de initiatiefnemers hun krachten en onderstrepen zij het belang van internationale handel voor Nederland. Zij dragen er bovendien concreet hun steentje aan bij, door ieder jaar 10 ondernemers te helpen succesvol de stap naar het buitenland te zetten.De tien MKB-bedrijven zijn door de jury geselecteerd uit een totaal van bijna 250 aanmeldingen op basis van hun ambitie en de serieuze kans om in het buitenland succesvol te zijn. De tien winnaars kunnen een jaar lang rekenen op speciale aandacht van de initiatiefnemers, met ondersteuning van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Zij helpen de ondernemers in hun voorbereiding op het zakendoen over de grens, maken samen met de onderneming een plan de campagne, brengen hen in contact met hun internationale netwerk en verlenen het bedrijf ondersteuning in hun (eerste) stappen in een nieuwe markt.

Het Oranje Handelsmissiefonds is een gezamenlijk initiatief van ING, MKB-Nederland, KLM, en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Oranje Handelsmissiefonds wil middelgrote bedrijven inspireren en stimuleren om kansrijk te exporteren. De tien ondernemers met het ‘Oranje Handelsmissiepakket’ zullen worden gevolgd en hun kennis, ervaringen en verhalen worden gedeeld op www.oranjehandelsmissiefonds.nl om zo weer een voorbeeld te kunnen zijn voor andere Nederlandse ondernemers.