Vara KASSA!

29 mei 2014

Arnoud Aalbersberg, onze CEO, is zaterdag 31 mei 2014 uitgenodigd bij de live uitzending van KASSA!, 19:05 uur op Nederland 1. Het gaat over een onderzoek van het RIVM (www.rivm.nl) over onze tekentest en de voorspellende waarde van het voorschrijven van profylaxe (anti-biotica). Lees verder.

***************************************************************
Arnoud Aalbersberg, onze CEO, is zaterdag 31 mei 2014 uitgenodigd bij de live uitzending van KASSA!, 19:05 uur op Nederland 1. Het gaat over een onderzoek van het RIVM (www.rivm.nl) over onze tekentest en de voorspellende waarde van het voorschrijven van profylaxe (anti-biotica). De uitkomst van het RIVM onderzoek is enige tijd geleden al met Care Plus gedeeld. Met de toelichting van het RIVM kwam naar voren dat een sneltest een nuttige bijdrage kan leveren om de tijd en geld te besparen bij het onderzoeken van teken op de traditionele (PCR) manier. Alleen bij het onderzoek van het RIVM gaf de Care Plus Tick-Test een andere sensitiviteit als in het onderzoek van de fabrikant (96,55% sensitiviteit= het goed voorspellen van aanwezigheid van borrelia-bacteriën). Care Plus wil de beste oplossingen bieden voor haar klanten en blijft innoveren. De test is inmiddels sterk verbeterd en zal in 2015 weer volop verkrijgbaar zijn met een nóg hogere betrouwbaarheid. De testen die nu in het schap staan hebben een betrouwbaarheid van 96,55%. Wel merken we op dat de test heel goed werkt bij volgezogen (volwassen) teken en dat bij nimfen het lastiger is om de teek goed te vermengen met de bijgeleverde buffer.

 

Mocht u bij de uitzending aanwezig willen zijn dan kan u gratis tickets (inclusief soep en broodje!) bestellen op  http://tickets.vara.nl/kassa